Bericht Jeugd Cie

 

 

Het einde van een corona seizoen met bijna geen beker- en competitievoetbal nadert zijn einde. Hoe de komende maanden zullen worden ingevuld, proberen wij middels dit communicatiemiddel te verduidelijken. De genoemde info is voorlopig en kan altijd wijzigen ! We zullen u periodiek van lopende zaken binnen de jeugdafdeling op de hoogte houden.

 

KNVB regio cup

Voor ALLE jeugdteams heeft de KNVB de regio cup voorbereid. Onze vereniging zal met alle teams in de “oude” samenstelling spelen zodat alle teams toch nog het seizoen op een leuke manier en in competitieverband kunnen afsluiten.

KNVB en verenigingen staan in de startblokken maar het is wachten op groen licht van de overheid en dus afhankelijk van het verloop van het aantal corona besmettingen en dientengevolge, de druk op de ziekenhuizen.

Mocht er pas eind mei/begin juni toestemming worden gegeven, dan vindt de regio cup niet plaats, simpelweg wegens gebrek aan voorbereiding/speeldagen (in combinatie met onderhoud grasvelden).

Vindt de Regiocup niet plaats, maar er mag wel van de overheid tegen andere clubs gespeeld worden, dan zal vv Scharn proberen met collega verenigingen toernooitjes en oefen- wedstrijden te organiseren voor alle teams.

 

Vervolg trainingen/zaterdag activiteiten

Alle teams trainen door, in principe 2x per week en kunnen op zaterdag een extra activiteit hebben, tot dat de grasvelden in gemeentelijk onderhoud gaan, waarschijnlijk v.a. 14 juni. Het verdere verloop van de trainingen en voetbalactiviteiten op slechts twee kunstgrasvelden wordt nog bekeken.

De laatste activiteit voor de zomerstop zal in principe voor de onderbouw (jeugd t/m O.12) zijn in week 23. Daar vanaf die datum alleen nog de twee kunstgrasvelden ter beschikking zijn, zal de bovenbouw waarschijnlijk eindigen in week 25.

Naar een eventuele (voetbal)invulling van de maand juli wordt nog gekeken.

 

Verdere invulling zaterdag/evt. seizoensafsluiting

Zoals reeds vermeld, zal bij een evt. start Regiocup de programmering van de KNVB worden gevolgd. De vereniging tracht op zaterdag, activiteiten in de vorm van een extra training, onderlinge wedstrijden te organiseren maar het is ondoenlijk omdat wekelijks voor meer dan 30 teams te doen. Het initiatief ligt hoofdzakelijk bij het team/ de trainer.

Aan een seizoensafsluiting voor de onderbouw (de bekende Adventure Games) en de bovenbouw wordt gewerkt. E.e.a. afhankelijk van doorgaan Regiocup, onderhoud (gras)velden etc.

 

Nieuwe indeling jeugdteams, seizoen 21/22

Voor prestatieve teams (JO13-1 t/m JO19-1), wordt al in een voorlopige samenstelling getraind. Bij sommige teams staat al de nieuwe trainer voor de groep. Ook bij andere teams wordt al in verschillende samenstellingen getraind of geoefend.

Let op: aan de voorlopige teamsamenstelling tijdens trainingen/onderlinge wedstrijdjes kunnen geen rechten worden ontleend.

De voorlopige, definitieve indeling prestatieve teams (JO 13-1 t/m JO 19-1) vindt plaats na sluiting overschrijvingstermijn (15 juni 2021).

De concept indeling voor alle andere teams wordt voor begin zomervakantie bekend gemaakt.

 

Start nieuw seizoen

Trainingen: E.e.a. is afhankelijk van het vrijgeven van de 4 grasvelden door de gemeente.
Er wordt waarschijnlijk voor een gefaseerd begin van de trainingen in augustus gekozen.

Zo zullen sommige teams in de week van 9 of 16 augustus, andere teams pas in de week van 23 of 30 augustus beginnen. Nadere informatie volgt.

Beker/Competitie: sommige teams beginnen op 4 september, anderen een week later (11 september).

 

Oproep jeugdkader en andere vrijwilligers

Mocht u interesse hebben om onze gelederen te komen versterken, u bent van harte welkom! Als trainer/coach, teamleider, vrijwilliger in de kantine of als bestuurslid, overal kunnen wij enthousiastelingen gebruiken.

Bij interesse of verdere informatie kunt u contact opnemen met:

  • HJO (Hoofd Jeugd Opleiding) Sokratis Panteleou (06 -19 91 41 10) of
  • voorzitter Jeugd Commissie (JC) Cheng Vermanen (06 – 51 59 75 32).

Middels dit schrijven hopen wij u voldoende informatie te hebben gegeven mbt de komende periode.
Mocht u nog verdere vragen hebben dan kunt u zich wenden tot de HJO, Sokratis Panteleou of uw leeftijd coördinator.

 

Jeugdcommissie vv Scharn