Maatschappelijke stage en beroepsstage bij vv Scharn

 

Inleiding

Sinds een aantal jaren is het volgen van een maatschappelijke stage voor leerlingen van het VMBO, Havo en VWO verplicht. vv Scharn biedt leerlingen de mogelijkheid om de maatschappelijke stage te vervullen.

 

Daarnaast heeft vv Scharn een jeugdopleidingsplan. Dit plan biedt een uitstekende plek om invulling te geven aan beroepsstages.

 

Verschil tussen maatschappelijke stage en beroepsstage

Een beroepsoriënterende stage is ter voorbereiding op een beroep of beroepskeuze. De leerling maakt kennis met het beroep waarvoor hij/zij leert en kan ervaren of hij/zij dit werk leuk vindt voor later. De beroepsoriënterende stage is dus vooral bedoeld voor de leerling zelf.

In dit verband zijn er bij vv Scharn stageplaatsen voor CIOS-studenten, alsmede Fontys Sportkunde studenten op gebied van voetbaltraining en –begeleiding, vereniging organisatietaken en clubevenementen.

 

De maatschappelijke stage is voor de persoonlijke ontwikkeling van de leerling en ook in het belang van anderen. Maatschappelijke stages zijn onbetaald en vinden plaats bij niet-commerciële instellingen.

 

Doel van Maatschappelijke stage

Het doel van maatschappelijke stage is dat alle jongeren tijdens hun schooltijd kennis maken met vrijwilligerswerk en zij hierdoor een bijdrage leveren aan de maatschappij. Jongeren doen iets voor een ander en ervaren hoe het is om verantwoordelijkheid te nemen voor een ander.

 

vv Scharn stelt een aantal maatschappelijke stageplaatsen beschikbaar! In de periode september t/m mei kun je jouw volledige maatschappelijke stage uren invullen met verschillende werkzaamheden en activiteiten binnen de vereniging.

 

Wat zijn geschikte activiteiten voor maatschappelijke stageplaatsen?

  • Trainingen van jeugdteams  (JO 08 / JO 09 / JO 11) verzorgen in overleg met de vaste trainer van het team
  • Fluiten van wedstrijden van de jeugd op zaterdag
  • Begeleiden van jeugdteams op zaterdag
  • Werkzaamheden verrichten voor, tijdens en na thuistoernooien en evenementen

 

Wat verwacht vv Scharn van stagiaires

  • Affiniteit met voetbal
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal
  • Representatief
  • Sociaal
  • Actieve persoonlijkheid

 

Stagiaires voor zowel Maatschappelijke stages als beroepsstages bij vv Scharn kunnen zicht aanmelden bij  Hoofd Jeugdopleiding via e-mailadres: stagecoordinator@scharn.nl).

 

Maatschappelijke stagiaires krijgen geen geldelijke vergoeding. Leerlingen die lid zijn van vv Scharn kunnen verzekerd zijn van een stageplaats mits de wensen van de leerlingen en de voetbalvereniging met elkaar matchen. Voor andere leerlingen wordt gekeken naar het aanbod/vraag binnen de teams/vereniging.