Er kunnen zich, ondanks alle afspraken binnen onze vereniging, situaties voordoen waarbij je geconfronteerd wordt met ongewenst gedrag van andere leden of vrijwilligers.
Het bestuur van vv Scharn keurt elk ongewenst gedrag ten zeerste af vinden en wij vinden het uitermate belangrijk dat iedereen in een veilige omgeving kan sporten. Mocht zo’n situatie zich toch voordoen dan is er de mogelijkheid om beroep te doen op de vertrouwenscontactpersoon van vv Scharn. Wij zijn er trots op te kunnen vermelden dat we momenteel twee vertrouwenscontactpersonen hebben. Er bestond al zo’n functie welke vervuld werd door Gerard van Winssen. Naast Gerard hebben we nu Anne Bemelmans bereid gevonden om gezamenlijk een bijdrage te leveren aan een veilige sportomgeving. Een omschrijving van Gerard en Anne en wat de VCP functie inhoud vind je hier beneden.

Samen sterk

Wij zijn sinds november 2020 de vertrouwenspersonen voor alle jeugdleden en senior-leden van de voetbalvereniging vv Scharn.  Wat kun je van ons of van iemand van ons verwachten?

Je kunt bij ons terecht als je ongewenst gedrag van iemand binnen de voetbalclub wil bespreken in vertrouwelijke sfeer.

Je kunt dan denken aan ongewenst gedrag zoals pesten, agressie en geweld, discriminatie en (seksuele) intimidatie.  Ook zaken zoals bijvoorbeeld diefstal en fraude die ingaan tegen de gedragsregels en die je niet rechtstreeks kunt of durft te benoemen, kun je met ons bespreken.

We zullen  naar je luisteren, je adviseren en samen met je bekijken hoe het probleem het beste kan worden opgelost. Onder alle omstandigheden wordt je verhaal vertrouwelijk behandeld en ondernemen we  alleen actie als jij daarmee instemt. Belangrijk om te weten is dat je kunt kiezen met wie van ons of beiden je iets wilt bespreken.

Je kunt contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar: vertrouwenscontactpersoon@scharn.nl

Klik hier voor meer informatie over de vertrouwenscontactpersonen Anne Bemelmans en Gerard van Winssen.