Jean-Pierre, ook wel JP in het veld genoemd, heb ik leren kennen in het seizoen 1983 bij de B1 van de vv Scharn.
JP was onze/mijn keeper, waar je 1000% op kon vertrouwen. Een teamspeler!! Rustig en met zeer goed spelinzicht en rake opmerkingen, die je als speler zonder meer aannam.
Als we in de rust achter stonden, wist hij bij het naar buiten lopen de juiste analyse te maken, waardoor wij beter gingen spelen.

21 augustus 1983 B1 (toernooi VV Keer)

In de latere jeugd periode 1987, A1 hadden wij een ongelofelijk goed team.
Met staf Jack Moelands en Wil Notermans werden diverse tegenstanders van het kastje naar de muur gespeeld. Vooral de derby’s werden in ons voordeel beslecht, waarna  je met opgeheven hoofd op de maandag bij school het gesprek van het weekend was.
Ik kan me herinneren dat onze JP na het tegenhouden van een bal bij Lindenheuvel tijdens een uitwedstrijd tegen zijn hoofd werd getrapt door een tegenstander.
Dit veroorzaakte bij het gehele team een beschermende rol, we stonden met z’n allen om onze JP heen.

JP was een goede keeper die diverse wedstrijden onze kant uittrok naar winst, vooral toernooien waren highlights met hem.
Buiten de wedstrijden was het altijd gezellig en leuk.

De internationale toernooien bij Scharn tegen Ajax, Feijenoord, 1 FC KÖLN, Alemannia Aachen, Standaard Luik en MVV waren highlights voor ons als spelers.
Ik kan me herinneren dat onze JP een penalty tegen Alemannia wist te keren.

Ook kon hij goed voetballen, zo gebeurde het dat hij in de laatste minuut van een wedstrijd naar voren kwam bij een hoekschop (wij stonden achter) en onze JP wist de gelijkmaker te scoren. Dit staat bij mij nog op het netvlies als iets dat ik nooit zal vergeten. Hierna was het feest met de ploeg, alleen al om onze JP te vieren.

In deze tijd was hij de grote motivator in positieve zin, iedere speler die met hem heeft mogen spelen was gelukkig met zo’n keeper/medespeler.

De trainingen op het “modderveld” van Scharn langs de Akersteenweg hebben ons achteraf veel plezier opgeleverd. JP was altijd na een training minimaal 3 kilo zwaarder (vanwege de modder in zijn kleren).

Later zijn wij jou opnieuw tegengekomen en wel in de medewerking van vv Scharn met de Sjaander broonk, waar jij eerst als penningmeester functioneerde en later de voorzittersrol vertolkte.

Ook op die periodes kijken wij positief terug gezien de fijne samenwerking en de  vele  warmte die wij ervaren hebben.

Bedaank JP (sport)kameraad voor de mooie (jeugd)herinneringen die ik/wij samen met jou hebben mogen beleven.
In mijn gedachten blijf je mijn jeugdkeeper.

Veel kracht en sterkte voor dit zware verlies aan Karin en de kinderen.

Namens de vv Scharn,
Fränzl Kieszl